Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Aalsterse Ajuintaartje

13 november 2016

Een streekgerecht uit België is het Aalsterse Ajuintaartje. Zoals de naam zegt is het een gerecht dat is ontstaan in Aalst. Aalst heeft meer culinaire gerechten ontdekt waarin ui de hoofdrol speelt. Naast de ajuintaart zijn in Aalst ook ajuinpaté, ajuinpralines en ajuinsoep populaire gerechten en nog steeds te vinden in restaurants en in de receptenboeken bij mensen thuis.

Het maken van een ajuintaartje is niet moeilijk. Je hebt er kruimeldeeg, uien, boter, eieren, room, peper, zout en nootmuskaat voor nodig. Nadat de uien gebakken zijn dienen ze gemengd bovenop het kruimeldeeg in de taartvorm geschept te worden. Hier overheen dient een eiermengsel met losgeklopte eieren, peper, zout en nootmuskaat gegoten te worden. Dit geheel dient 30 tot 40 minuten in de oven gebakken te worden en daarna is het heerlijke gerecht klaar om gegeten te worden. Het kan als bijgerecht gegeten worden of als hoofdgerecht met een heerlijke portie friet van onze mobiel frituur.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens