Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Aalsterse Ajuintaartje

13 november 2016

Een streekgerecht uit België is het Aalsterse Ajuintaartje. Zoals de naam zegt is het een gerecht dat is ontstaan in Aalst. Aalst heeft meer culinaire gerechten ontdekt waarin ui de hoofdrol speelt. Naast de ajuintaart zijn in Aalst ook ajuinpaté, ajuinpralines en ajuinsoep populaire gerechten en nog steeds te vinden in restaurants en in de receptenboeken bij mensen thuis.

Het maken van een ajuintaartje is niet moeilijk. Je hebt er kruimeldeeg, uien, boter, eieren, room, peper, zout en nootmuskaat voor nodig. Nadat de uien gebakken zijn dienen ze gemengd bovenop het kruimeldeeg in de taartvorm geschept te worden. Hier overheen dient een eiermengsel met losgeklopte eieren, peper, zout en nootmuskaat gegoten te worden. Dit geheel dient 30 tot 40 minuten in de oven gebakken te worden en daarna is het heerlijke gerecht klaar om gegeten te worden. Het kan als bijgerecht gegeten worden of als hoofdgerecht met een heerlijke portie friet van onze mobiel frituur.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Verschillende soorten friet – deel 2

Vorige keer heb je kunnen lezen welke ‘bekende’ soorten frieten er vaak zijn in de frietwagen, maar deze week lees je meer over minder bekende soorten friet. Zo heb je in … Lees verder...

Verschillende soorten friet

Grote kans dat wanneer jij een frietje bestelt bij de lokale fritwagen, dat je dan geen keuze hebt uit wat voor frietje je krijgt. Maar er zijn heel veel verschillende … Lees verder...

Nostalgie: je favoriete snacks van de middelbare school

Kreeg jij ook elke week een klein bedrag van je ouders waarmee je eens iets lekkers kon kopen in de kantine op school of bij de frituurwagen om de hoek? Na een tijdje was … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens