Bistro Croquant in Maastricht heeft een bijzondere kroket geïntroduceerd die u niet zo snel bij de fritwagen tegen zult komen: de appeltaartkroket. Eigenaar en chef-kok Roland Philipsen heeft weliswaar meerdere huisgemaakte kroketten op de menukaart staan, maar de appeltaartkroket is als dessert bedoeld. Daarbij heeft deze bijzondere dessertkroket een bewerkelijke bereiding nodig van circa anderhalf uur. Eerst wordt de appeltaartkroket door fijn paneermeel en ei gehaald. Daarna door panko, witte sesam en amandelkruim.
Dit alles zorgt ervoor dat de dessertkroket nog krokanter afbakt. De ingrediënten zijn vrijwel gelijk aan die van een appeltaart. Zo worden er goudreinet appels gebruikt voor een zoetzure en frisse smaak. Daarnaast wordt kaneel toegevoegd, bruine suiker, roomboter, krenten en gerookt zeezout. Philipsen maakt ongeveer veertig appeltaartkroketten per keer en ze zijn inmiddels zeer populair. Houdt u het toch liever bij de traditionele kroketsoorten? Bij onze frietwagen kunt u altijd terecht voor de heerlijkste varianten.