Als u op zoek bent naar een typisch Belgisch voorgerecht, dan is biersoep een uitermate geschikt gerecht. Biersoep bestaat, zoals de naam al zegt uit bier en een aantal andere ingrediënten. Om biersoep te maken heb je bier, uien, suiker, tijm, vleesfond, petit pains en geraspte kaas nodig.
Je begint met het fruiten van de gesnipperde uien. Hierna moet de suiker er doorheen geschept worden en dit moet ongeveer in 3 minuten bruingebakken worden. Hierna voeg je de tijm, het vleesfond en het bier toe. Dit moet aan de kook gebracht worden en ongeveer 20 minuten zachtjes doorsudderen. Om het wat meer pit te geven kan zout en peper toegevoegd worden. Als laatste de petit pains in plakjes snijden en de sneetjes in de soep leggen en bestrooien met kaas. Het geheel onder een hete grill zetten en de kaas in circa 2 minuten laten smelten. Na het nuttigen van dit heerlijke voorgerecht is het heerlijk om een vers gebakken portie friet van onze frituurwagen te nuttigen.