Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

De Blinde Vink

28 februari 2016

Een blinde vink is een typisch Nederlands en Belgisch gerecht. Deze is gemaakt van gehakt en is omwikkeld met een lapje kalfsvlees of een stukje hamlap. Een variatie op de blinde vink is de slavink waar het gehakt is omwikkeld met een lapje spek. Het recept is al zeer oud. In de achttiende eeuw werd het al gegeten in de Provence en toen sprak men over alouettes san tête (leeuweriken zonder kop). In Frankrijk is dit heerlijke gerecht vooral bekend onder de naam “Paupiette”.

De bereiding van de blinde vink is niet heel moeilijk. Deze wordt gebraden en voornamelijk als avondeten gegeten en kan onder andere gecombineerd worden met aardappelen en groenten. De jus van het vlees wordt dan vaak over de aardappelen gegoten. Daarnaast smaakt het stukje vlees ook heerlijk bij vers gebakken friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens