Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

De Blinde Vink

28 februari 2016

Een blinde vink is een typisch Nederlands en Belgisch gerecht. Deze is gemaakt van gehakt en is omwikkeld met een lapje kalfsvlees of een stukje hamlap. Een variatie op de blinde vink is de slavink waar het gehakt is omwikkeld met een lapje spek. Het recept is al zeer oud. In de achttiende eeuw werd het al gegeten in de Provence en toen sprak men over alouettes san tête (leeuweriken zonder kop). In Frankrijk is dit heerlijke gerecht vooral bekend onder de naam “Paupiette”.

De bereiding van de blinde vink is niet heel moeilijk. Deze wordt gebraden en voornamelijk als avondeten gegeten en kan onder andere gecombineerd worden met aardappelen en groenten. De jus van het vlees wordt dan vaak over de aardappelen gegoten. Daarnaast smaakt het stukje vlees ook heerlijk bij vers gebakken friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Nostalgie: je favoriete snacks van de middelbare school

Kreeg jij ook elke week een klein bedrag van je ouders waarmee je eens iets lekkers kon kopen in de kantine op school of bij de frituurwagen om de hoek? Na een tijdje was … Lees verder...

Mayonaise over de wereld

Wij Belgen en Nederlanders kennen mayonaise als de heerlijke witte dikke saus die je onder andere bij je friet krijgt in de fritwagen. Maar in de rest van de wereld is … Lees verder...

Wat zit er in een kaassoufflé?

Iedereen die van kaas houdt, heeft waarschijnlijk wel eens een kaassoufflé besteld bij de plaatselijke mobiel frituur. De heerlijke kaas die eruit stroomt, wie houdt er … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens