Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

De Blinde Vink

28 februari 2016

Een blinde vink is een typisch Nederlands en Belgisch gerecht. Deze is gemaakt van gehakt en is omwikkeld met een lapje kalfsvlees of een stukje hamlap. Een variatie op de blinde vink is de slavink waar het gehakt is omwikkeld met een lapje spek. Het recept is al zeer oud. In de achttiende eeuw werd het al gegeten in de Provence en toen sprak men over alouettes san tête (leeuweriken zonder kop). In Frankrijk is dit heerlijke gerecht vooral bekend onder de naam “Paupiette”.

De bereiding van de blinde vink is niet heel moeilijk. Deze wordt gebraden en voornamelijk als avondeten gegeten en kan onder andere gecombineerd worden met aardappelen en groenten. De jus van het vlees wordt dan vaak over de aardappelen gegoten. Daarnaast smaakt het stukje vlees ook heerlijk bij vers gebakken friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Gefrituurde aubergine met honing

Snacken met groente? Dat klinkt misschien niet als je eerste keuze, maar dat kan zeker heel lekker zijn. Je proeft zelfs vrij weinig meer van de groente als je het dun … Lees verder...

Voor welke vegetarische burger kies jij?

Het aanbod vegetarisch voedsel is enorm, en dat merk je ook in de frituurwagen. Steeds meer mensen eten vegetarisch en daarom wordt het aanbod steeds groter. Tegenwoordig … Lees verder...

Frikandel, curryworst of lege hamburger: voor eens en altijd duidelijkheid

Waar in Nederland de eeuwige patat of friet discussie speelt, hebben wij in België zo onze eigen discussie over een snack in de fritwagen. Want bestel je in de frietwagen … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens