Iedereen kent vele gerechten waar aardappelen voor gebruikt worden. Het bekendste gerecht is natuurlijk heerlijke gebakken friet, maar ook de traditionele gerechten en de diverse manieren van bereiden zijn bij iedereen wel bekend. Een minder bekend gerecht in België en Nederland is Bunny Chow. Dit is een gerecht dat in Zuid-Afrika is ontstaan in de 40-er en 50-er jaren. In deze periode waren er veel Indische migranten en de invloed van deze migranten is goed te zien aan de ingrediënten die voor dit gerecht gebruikt worden. Onder andere anijs, kaneel, kardemompoeder, fenegriekzaad, komijn, knoflook, garam masala, gember, kurkuma en korianderpoeder worden gebruikt om dit gerecht op smaak te brengen. Ook aardappelen worden in dit gerecht verwerkt.
Dit recept was zeer populair onder de groep mensen die in deze periode geen rechten hadden. De kleur van je huid was destijds helaas bepalend voor de rechten die je had. In deze tijd mochten deze mensen ook niet naar binnen in restaurants of café’s. Bunny Chow is een gerecht dat zo ontworpen is dat mensen deze bij een mobiel frituur of via het raampje aan de achterkant van het eetcafé konden kopen. Het brood dat gebruikt wordt dient namelijk als bord en bestek is niet nodig, want Bunny Chow kun je heel gemakkelijk met je handen eten en volgens de etiquette hoort dit ook zo.