De aardappel is een zeer populaire groente en staat maar liefst gemiddeld drie keer per week op het menu in Nederland. Het is dan ook een zeer populair onderdeel van de Nederlandse maaltijd, maar ook in België en de rest van de wereld. Met aardappelen kun je alle kanten op, want je kunt ze stoven, koken, pureren, poffen, gratineren en uiteraard frituren.
Aardappels zijn ook uitermate geschikt om te combineren met gerechten en vooral de gefrituurde variant wordt veel gebruikt in late-night-snacks, zoals bijvoorbeeld het populaire gerecht kapsalon. Dit gerecht bevat veel calorieën, waardoor het soms weleens wenselijk is om het net iets gezonder te maken. Dit kan door het toevoegen van heerlijke groenten en andere gezonde ingrediënten, zoals bijvoorbeeld kipdijfilet, knoflook, mayonaise, sambal, Griekse yoghurt, kaas, snoeptomaten, komkommer en veldsla. De friet zou vervangen kunnen worden door heerlijke gebakken aardappelpartjes, maar uiteraard is het ook mogelijk het te combineren met een portie versgebakken friet van onze frituurwagen.