Aardappelen zijn al van oudsher populair om diverse gerechten mee te maken en voor veel mensen is de aardappel niet meer weg te denken uit de hedendaagse keuken. Tegenwoordig wordt de aardappel gebruikt in duizenden verschillende gerechten. De aardappel is zo populair omdat deze zo veelzijdig is. Waar de aardappel vroeger voornamelijk gekookt gegeten werd, wordt deze tegenwoordig ook gebruikt om heerlijke verse frieten mee te maken. Verse frieten worden vaak geserveerd bij culinaire frituurgerechten.
Culinaire gerechten uit de frituurpan? Een portie bitterballen is erg lekker, maar we moeten tegenwoordig creatiever zijn als we echt iets bijzonders willen serveren. Een bittergarnituur met een scala aan andere snacks, dit alles serveren met verse frieten en een heerlijk dessert na. Wie kan daar nog afblijven? Verse friet maken is natuurlijk veel meer werk dan een zak patat bij de supermarkt kopen. Het zelf maken van patat is wel erg dankbaar werk; uw gasten zullen direct het verschil proeven en heerlijk smullen van uw frituurkunsten.
Aardappelen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar zijn in Europa zeer populair geworden. De aardappel wordt nu gezien als basisvoeding in België en Nederland. In veel andere landen wordt het voornamelijk gezien als groente.