In de Indonesische cultuur is traditioneel Indonesisch eten erg belangrijk. Wanneer je een bezoekje brengt aan dit land, dan kun je op elke hoek van de straat diverse Indonesische gerechten kopen. De hype van foodtrucks die op dit moment in Europa heerst, komt uit Aziƫ en Indonesiƫ laat zien dat ze hier ervaren in zijn. De warung (eetstalletje) is eigenlijk een eetgelegenheid die vergelijkbaar is met een frituurwagen. Het eten is goedkoop en er is een groot aanbod. Helaas staat deze warung ook vaak bekend als ongezond, maar dit hoeft lang niet altijd zo te zijn.
Wanneer het eten goed is klaargemaakt en direct geconsumeerd wordt zijn deze snelle gerechten heerlijk en goed te versmaden. Dit komt ook doordat de wijze waarop er in de eetkraampjes gekookt wordt heel authentiek is en deze manier van koken is niet overal terug te vinden. Daarnaast heeft het bezoeken van een foodkraampje ook een hoge sociale ervaring, die heel anders is dan het bezoeken van een restaurant. Je begeeft je onder de mensen en vooral ook onder de lokale bevolking, wat een hele andere dimensie aan je vakantie geeft.