Dat in Nederland, Belgiƫ en Amerika vele verschillende en soms vreemde toppings gebruikt worden op verse frieten is bekend, maar ook in Canada, Engeland, Finland en Peru hebben ze vreemde, maar wel lekkere combinaties. Voor alle varianten geldt dat deze in het land van herkomst ontzettend populair zijn en bij menig mobiel frituur verkrijgbaar zijn.
In Canada is Poutine niet weg te denken van de menukaart. Hier worden frietjes met stukjes kaaswrongel en jus bedekt. Een variant hierop is mozzarella met stoofvlees in rode wijn. In Engeland zijn ze gek op chips & vinegar, waarbij de frieten besprenkeld worden met azijn. Vaak wordt hierbij vis met remouladesaus geserveerd. In Finland gaan ze een stapje verder en serveren ze de frieten met plakjes worst. Het gerecht heet makkaraperunat. De worst lijkt een beetje op cervelaat, de frieten zijn kreukelfrieten en daarbij wordt ook nog ketchup, Finse mosterd en een barbecue rub geserveerd. Ook in Peru combineren ze friet graag met worst als gerecht Salchipapas. Dit zijn frieten met stukjes hotdog, ketchup, mosterd, mayonaise en knoflook. Dit is een pittige saus gemaakt van tomaat, koriander, knoflook, pepers, ui en water. Het klinkt wellicht vreemd, maar is ontzettend smaakvol. Toch liever een vers gebakken frietje met Belgische mayonaise? Wij bakken deze graag voor u in onze frituurwagen.