Bij Patat & More in het Nederlandse Zoetermeer staat onder andere een Frietje Bigos op de menukaart. Bigos is een Pools gerecht en dat is geen toeval. De oprichter van Patat & More, Kris Florek, komt namelijk uit Polen. In Polen introduceerde hij eerder al typisch Hollandse gerechten, zoals friet dat hier in de fritwagen verkrijgbaar is met pindasaus. Vervolgens opende hij samen met chef-kok Rene Pomes een zaak in Nederland waar hij de klanten kennis wil laten maken met de Poolse eetcultuur.
Vooral in de wintermaanden wordt in Polen het gerecht bigos gegeten. Dit is een stoofschotel met zuurkool en verschillende vleessoorten. De zus van Florek maakt de bigos in het naastgelegen pand. Zij bereidt deze Poolse topping op traditionele wijze. De zuurkool wordt een hele dag gekookt en daaraan wordt onder andere oregano, peper, zout, tomatenpuree, draadjesvlees en Poolse worst toegevoegd. Net als bij de toppings in de frietwagen wordt de bigos vervolgens over de friet heen geserveerd.