Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Bigos

16 juni 2020

Bij Patat & More in het Nederlandse Zoetermeer staat onder andere een Frietje Bigos op de menukaart. Bigos is een Pools gerecht en dat is geen toeval. De oprichter van Patat & More, Kris Florek, komt namelijk uit Polen. In Polen introduceerde hij eerder al typisch Hollandse gerechten, zoals friet dat hier in de fritwagen verkrijgbaar is met pindasaus. Vervolgens opende hij samen met chef-kok Rene Pomes een zaak in Nederland waar hij de klanten kennis wil laten maken met de Poolse eetcultuur.

Vooral in de wintermaanden wordt in Polen het gerecht bigos gegeten. Dit is een stoofschotel met zuurkool en verschillende vleessoorten. De zus van Florek maakt de bigos in het naastgelegen pand. Zij bereidt deze Poolse topping op traditionele wijze. De zuurkool wordt een hele dag gekookt en daaraan wordt onder andere oregano, peper, zout, tomatenpuree, draadjesvlees en Poolse worst toegevoegd. Net als bij de toppings in de frietwagen wordt de bigos vervolgens over de friet heen geserveerd.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Verschillende soorten friet – deel 2

Vorige keer heb je kunnen lezen welke ‘bekende’ soorten frieten er vaak zijn in de frietwagen, maar deze week lees je meer over minder bekende soorten friet. Zo heb je in … Lees verder...

Verschillende soorten friet

Grote kans dat wanneer jij een frietje bestelt bij de lokale fritwagen, dat je dan geen keuze hebt uit wat voor frietje je krijgt. Maar er zijn heel veel verschillende … Lees verder...

Nostalgie: je favoriete snacks van de middelbare school

Kreeg jij ook elke week een klein bedrag van je ouders waarmee je eens iets lekkers kon kopen in de kantine op school of bij de frituurwagen om de hoek? Na een tijdje was … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens