Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Bigos

16 juni 2020

Bij Patat & More in het Nederlandse Zoetermeer staat onder andere een Frietje Bigos op de menukaart. Bigos is een Pools gerecht en dat is geen toeval. De oprichter van Patat & More, Kris Florek, komt namelijk uit Polen. In Polen introduceerde hij eerder al typisch Hollandse gerechten, zoals friet dat hier in de fritwagen verkrijgbaar is met pindasaus. Vervolgens opende hij samen met chef-kok Rene Pomes een zaak in Nederland waar hij de klanten kennis wil laten maken met de Poolse eetcultuur.

Vooral in de wintermaanden wordt in Polen het gerecht bigos gegeten. Dit is een stoofschotel met zuurkool en verschillende vleessoorten. De zus van Florek maakt de bigos in het naastgelegen pand. Zij bereidt deze Poolse topping op traditionele wijze. De zuurkool wordt een hele dag gekookt en daaraan wordt onder andere oregano, peper, zout, tomatenpuree, draadjesvlees en Poolse worst toegevoegd. Net als bij de toppings in de frietwagen wordt de bigos vervolgens over de friet heen geserveerd.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Creamy Croquette Sandwich

Wie denkt dat bij KFC de mogelijkheden tot kip beperkt zijn heeft het mis. Althans in Japan. Onlangs hebben ze hier namelijk een nieuwe snack geïntroduceerd. Behalve … Lees verder...

Pizza IJs

Onlangs heeft ijssalon Venezia di Agnoli uit het Nederlandse Gorinchem de smaak van pizza in ijsjes verwerkt. En met succes, want de pizza-ijsjes werden enthousiast … Lees verder...

Emmy Burger

Volgens veel mensen bestaat er geen enkele twijfel over: de Emmy Burger is de beste burger van New York. Deze burger is verkrijgbaar bij pizzeria Emily met vestigingen in … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens