Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Bigos

16 juni 2020

Bij Patat & More in het Nederlandse Zoetermeer staat onder andere een Frietje Bigos op de menukaart. Bigos is een Pools gerecht en dat is geen toeval. De oprichter van Patat & More, Kris Florek, komt namelijk uit Polen. In Polen introduceerde hij eerder al typisch Hollandse gerechten, zoals friet dat hier in de fritwagen verkrijgbaar is met pindasaus. Vervolgens opende hij samen met chef-kok Rene Pomes een zaak in Nederland waar hij de klanten kennis wil laten maken met de Poolse eetcultuur.

Vooral in de wintermaanden wordt in Polen het gerecht bigos gegeten. Dit is een stoofschotel met zuurkool en verschillende vleessoorten. De zus van Florek maakt de bigos in het naastgelegen pand. Zij bereidt deze Poolse topping op traditionele wijze. De zuurkool wordt een hele dag gekookt en daaraan wordt onder andere oregano, peper, zout, tomatenpuree, draadjesvlees en Poolse worst toegevoegd. Net als bij de toppings in de frietwagen wordt de bigos vervolgens over de friet heen geserveerd.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens