Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Bigos

16 juni 2020

Bij Patat & More in het Nederlandse Zoetermeer staat onder andere een Frietje Bigos op de menukaart. Bigos is een Pools gerecht en dat is geen toeval. De oprichter van Patat & More, Kris Florek, komt namelijk uit Polen. In Polen introduceerde hij eerder al typisch Hollandse gerechten, zoals friet dat hier in de fritwagen verkrijgbaar is met pindasaus. Vervolgens opende hij samen met chef-kok Rene Pomes een zaak in Nederland waar hij de klanten kennis wil laten maken met de Poolse eetcultuur.

Vooral in de wintermaanden wordt in Polen het gerecht bigos gegeten. Dit is een stoofschotel met zuurkool en verschillende vleessoorten. De zus van Florek maakt de bigos in het naastgelegen pand. Zij bereidt deze Poolse topping op traditionele wijze. De zuurkool wordt een hele dag gekookt en daaraan wordt onder andere oregano, peper, zout, tomatenpuree, draadjesvlees en Poolse worst toegevoegd. Net als bij de toppings in de frietwagen wordt de bigos vervolgens over de friet heen geserveerd.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Wat bestellen Vlamingen in de fritwagen?

Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriete snack, maar is jouw favoriete snack ook dezelfde snack als die van je landgenoten? Het Nieuwsblad heeft ooit onderzoek gedaan … Lees verder...

Een frietje zuurvlees uit de 3D-printer?

Het lijkt onmogelijk, maar is toch echt waar. Iemand uit Nederland - genaamd Vera Stouten - heeft het frietje zuurvlees nagemaakt in de 3D-printer. Het frietje is gewoon … Lees verder...

De gezondste vs. de ongezondste snack

Als jij naar de frietwagen gaat, haal je waarschijnlijk altijd je favoriete snack. Voor je gevoel zijn de snacks in de fritwagen sowieso allemaal ongezond en maakt het … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens