Steeds vaker doen vegetarische en veganistische friet-toppings hun intrede bij de fritwagen en andere horecagelegenheden. Zo ook bij Freddy Fryday in Amsterdam. Hier wordt onder meer het Frietje Caponata geserveerd. Mede-eigenaar Erik Verhoeven wil hiermee de steeds groter wordende groep veganisten in de stad bedienen. De basis van de topping bestaat uit aubergines die in kleine blokjes worden gesneden. Vervolgens worden ze gegaard in de oven en daarna gestoofd in een pan samen met olijven, tomaten, kappertjes en uien.
Eenmaal gereed, wordt dit gemengde stoofsel over de friet gelegd. Daarna wordt het Frietje Caponata afgetopt met olijven-crunch, tzatziki met basilicum, rucola, rode ui en limoenzeste. Er wordt elke week een nieuwe voorraad gemaakt om vervolgens een portie op te warmen als er een bestelling is. De prijs die u moet betalen voor dit frietje met veganistische topping is € 7,50. Bent u ook fervent liefhebber van friet met heerlijke toppings? Bij onze frietwagen kunt u hiervoor uitstekend terecht.