Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Zalm

10 januari 2021

Steeds vaker worden luxe toppings aan friet toegevoegd. Niet alleen bij de mobiel frituur, snackbars en cafetaria’s, maar ook bij restaurants. Bij restaurant Vet Hippefrieten in de Nederlandse stad Harlingen bijvoorbeeld. Eigenaar Cor Boonstra is gespecialiseerd in het bedenken van luxe friettoppings en het Frietje Zalm is hier een uitstekend voorbeeld van. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze frietvariant zalm als topping maar dat is niet het hele verhaal. De basis van het Frietje Zalm is namelijk zalmmayonaise.

Boonstra mixt hiervoor zalmsnippers en wat knoflook door mayonaise zoals u die ook van de frituurwagen kent. Het resultaat is een lekkere volle zalmmayonaise. Het Frietje Zalm wordt vervolgens van twee lepels zalmmayonaise voorzien. Verder wordt een aanzienlijke portie gerookte zalmsnippers toegevoegd. De topping wordt daarna afgewerkt met doperwten en verse dille. Qua smaak en textuur zijn aardappelen en zalm een prima combinatie. Het Frietje Zalm is dan ook een groot succes.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens