Steeds vaker worden luxe toppings aan friet toegevoegd. Niet alleen bij de mobiel frituur, snackbars en cafetaria’s, maar ook bij restaurants. Bij restaurant Vet Hippefrieten in de Nederlandse stad Harlingen bijvoorbeeld. Eigenaar Cor Boonstra is gespecialiseerd in het bedenken van luxe friettoppings en het Frietje Zalm is hier een uitstekend voorbeeld van. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze frietvariant zalm als topping maar dat is niet het hele verhaal. De basis van het Frietje Zalm is namelijk zalmmayonaise.
Boonstra mixt hiervoor zalmsnippers en wat knoflook door mayonaise zoals u die ook van de frituurwagen kent. Het resultaat is een lekkere volle zalmmayonaise. Het Frietje Zalm wordt vervolgens van twee lepels zalmmayonaise voorzien. Verder wordt een aanzienlijke portie gerookte zalmsnippers toegevoegd. De topping wordt daarna afgewerkt met doperwten en verse dille. Qua smaak en textuur zijn aardappelen en zalm een prima combinatie. Het Frietje Zalm is dan ook een groot succes.