Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Zalm

10 januari 2021

Steeds vaker worden luxe toppings aan friet toegevoegd. Niet alleen bij de mobiel frituur, snackbars en cafetaria’s, maar ook bij restaurants. Bij restaurant Vet Hippefrieten in de Nederlandse stad Harlingen bijvoorbeeld. Eigenaar Cor Boonstra is gespecialiseerd in het bedenken van luxe friettoppings en het Frietje Zalm is hier een uitstekend voorbeeld van. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze frietvariant zalm als topping maar dat is niet het hele verhaal. De basis van het Frietje Zalm is namelijk zalmmayonaise.

Boonstra mixt hiervoor zalmsnippers en wat knoflook door mayonaise zoals u die ook van de frituurwagen kent. Het resultaat is een lekkere volle zalmmayonaise. Het Frietje Zalm wordt vervolgens van twee lepels zalmmayonaise voorzien. Verder wordt een aanzienlijke portie gerookte zalmsnippers toegevoegd. De topping wordt daarna afgewerkt met doperwten en verse dille. Qua smaak en textuur zijn aardappelen en zalm een prima combinatie. Het Frietje Zalm is dan ook een groot succes.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Welke soort kaas op je cheeseburger?

De frituursnacks die je tegenwoordig bij de mobiel frituur kunt krijgen, worden steeds origineler en culinairder. De normale cheeseburger met cheddarkaas is dan ook zeker … Lees verder...

Snacken in Zuid-Amerika – deel 2

In het vorige artikel bespraken we de lekkerste gefrituurde snacks uit Zuid-Amerika. Maar in dit continent worden ook veel niet gefrituurde snacks gegeten. In Vlaanderen … Lees verder...

Snacken in Zuid-Amerika – deel 1

Wij in Vlaanderen zijn dol op onze snacks uit de frituurwagen. Maar hoe snacken ze in andere landen of werelddelen eigenlijk? Daar hebben ze vaak geen mobiel frituur, … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens