Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Zalm

10 januari 2021

Steeds vaker worden luxe toppings aan friet toegevoegd. Niet alleen bij de mobiel frituur, snackbars en cafetaria’s, maar ook bij restaurants. Bij restaurant Vet Hippefrieten in de Nederlandse stad Harlingen bijvoorbeeld. Eigenaar Cor Boonstra is gespecialiseerd in het bedenken van luxe friettoppings en het Frietje Zalm is hier een uitstekend voorbeeld van. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze frietvariant zalm als topping maar dat is niet het hele verhaal. De basis van het Frietje Zalm is namelijk zalmmayonaise.

Boonstra mixt hiervoor zalmsnippers en wat knoflook door mayonaise zoals u die ook van de frituurwagen kent. Het resultaat is een lekkere volle zalmmayonaise. Het Frietje Zalm wordt vervolgens van twee lepels zalmmayonaise voorzien. Verder wordt een aanzienlijke portie gerookte zalmsnippers toegevoegd. De topping wordt daarna afgewerkt met doperwten en verse dille. Qua smaak en textuur zijn aardappelen en zalm een prima combinatie. Het Frietje Zalm is dan ook een groot succes.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens