Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Frietje Zalm

10 januari 2021

Steeds vaker worden luxe toppings aan friet toegevoegd. Niet alleen bij de mobiel frituur, snackbars en cafetaria’s, maar ook bij restaurants. Bij restaurant Vet Hippefrieten in de Nederlandse stad Harlingen bijvoorbeeld. Eigenaar Cor Boonstra is gespecialiseerd in het bedenken van luxe friettoppings en het Frietje Zalm is hier een uitstekend voorbeeld van. Zoals de naam al doet vermoeden heeft deze frietvariant zalm als topping maar dat is niet het hele verhaal. De basis van het Frietje Zalm is namelijk zalmmayonaise.

Boonstra mixt hiervoor zalmsnippers en wat knoflook door mayonaise zoals u die ook van de frituurwagen kent. Het resultaat is een lekkere volle zalmmayonaise. Het Frietje Zalm wordt vervolgens van twee lepels zalmmayonaise voorzien. Verder wordt een aanzienlijke portie gerookte zalmsnippers toegevoegd. De topping wordt daarna afgewerkt met doperwten en verse dille. Qua smaak en textuur zijn aardappelen en zalm een prima combinatie. Het Frietje Zalm is dan ook een groot succes.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Nostalgie: je favoriete snacks van de middelbare school

Kreeg jij ook elke week een klein bedrag van je ouders waarmee je eens iets lekkers kon kopen in de kantine op school of bij de frituurwagen om de hoek? Na een tijdje was … Lees verder...

Mayonaise over de wereld

Wij Belgen en Nederlanders kennen mayonaise als de heerlijke witte dikke saus die je onder andere bij je friet krijgt in de fritwagen. Maar in de rest van de wereld is … Lees verder...

Wat zit er in een kaassoufflé?

Iedereen die van kaas houdt, heeft waarschijnlijk wel eens een kaassoufflé besteld bij de plaatselijke mobiel frituur. De heerlijke kaas die eruit stroomt, wie houdt er … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens