Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Geen oesters meer uit New York

21 december 2015

Door de bevuiling in de New Yorkse wateren zul je op dit moment nog geen New Yorkse oesters op het menu zien van een mobiel frituur of restaurant. In afwachting van de dag dat dit wel weer gebeurt, kunnen inwoners en bezoekers genieten van oesters die worden geoogst voor de kusten van onder andere Long Island, Rhode Island, Maine en Prince Edward Island (Canada).

In de Oyster Bar, het beroemde, intussen honderdjarige restaurant in de gewelfde kelders van Grand Central Terminal, staan er vaak dertig verschillende soorten op het menu. Er wordt zelfs een oestersoep (Oyster roast pan) geserveerd. En op markten zoals Smorgasburg in Williamsburg, Brooklyn en de New Amsterdam Market aan South Street Seaport openen handige jongens en meisjes de oesters voor je ogen en kun je de delicatesse, net als in het oude New York, rechtopstaand in de openlucht opslurpen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens