Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Gentse Stoverij

12 juli 2016

Een traditioneel gerecht uit Gent is Gentse Stoverij. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Gentse Stoverij iets heel anders dan hachee. In hachee zitten vaak hele kleine stukjes vlees verwerkt, bij Gentse Stoverij is dit heel anders, want de kracht van dit gerecht van karbonadevlees zit in de saus. Dit komt door het gebruik van een heerlijke Trappist. Het is belangrijk dat deze ook op temperatuur is gekomen voor deze in het gerecht verwerkt wordt.

Het vlees van de karbonade wordt in blokjes gesneden en hierbij worden uien, knoflook en winterpeen aan toegevoegd. Daarna wordt de Trappist toegevoegd en als laatste wordt brood met mosterd en appelstroop toegevoegd aan het geheel. Dit wordt gestoofd en is na ongeveer 2,5 uur klaar om gegeten te worden. Het gerecht smaakt heerlijk bij een vers gebakken portie friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens