Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Gentse Stoverij

12 juli 2016

Een traditioneel gerecht uit Gent is Gentse Stoverij. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Gentse Stoverij iets heel anders dan hachee. In hachee zitten vaak hele kleine stukjes vlees verwerkt, bij Gentse Stoverij is dit heel anders, want de kracht van dit gerecht van karbonadevlees zit in de saus. Dit komt door het gebruik van een heerlijke Trappist. Het is belangrijk dat deze ook op temperatuur is gekomen voor deze in het gerecht verwerkt wordt.

Het vlees van de karbonade wordt in blokjes gesneden en hierbij worden uien, knoflook en winterpeen aan toegevoegd. Daarna wordt de Trappist toegevoegd en als laatste wordt brood met mosterd en appelstroop toegevoegd aan het geheel. Dit wordt gestoofd en is na ongeveer 2,5 uur klaar om gegeten te worden. Het gerecht smaakt heerlijk bij een vers gebakken portie friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Wat bestellen Vlamingen in de fritwagen?

Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriete snack, maar is jouw favoriete snack ook dezelfde snack als die van je landgenoten? Het Nieuwsblad heeft ooit onderzoek gedaan … Lees verder...

Een frietje zuurvlees uit de 3D-printer?

Het lijkt onmogelijk, maar is toch echt waar. Iemand uit Nederland - genaamd Vera Stouten - heeft het frietje zuurvlees nagemaakt in de 3D-printer. Het frietje is gewoon … Lees verder...

De gezondste vs. de ongezondste snack

Als jij naar de frietwagen gaat, haal je waarschijnlijk altijd je favoriete snack. Voor je gevoel zijn de snacks in de fritwagen sowieso allemaal ongezond en maakt het … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens