De greenmarket begon in 1978 als een bescheiden marktje in Manhattan, voordat de echte mobiel frituur geïntroduceerd werd. Tegenwoordig zijn er zo’n 70 markten die streng gecontroleerd en gecoördineerd worden. Op een zaterdag in het hoogseizoen staan er op de grootste markt op Union Square Market ongeveer 140 kramen en bezoeken er gemiddeld 60.000 mensen deze markt. Naast de groene producten die mensen hier kunnen kopen, kunnen ze er ook hun keukenafval en afgedankt textiel inleveren.
Door het grote succes van de greenmarkets werd in 2008 het Green Cart initiatief gelanceerd. Men wilde gezonder eten promoten en obesitas bestrijden en toen werd aan 1000 venters toestemming gegeven om in de minder gegoede wijken groenten en fruit te verkopen op straat. Dit bleek echter moeilijker dan ze hadden verwacht. Er waren 561 verkopers die in het eerste jaar een vergunning kregen en daarvan gaf 60 % het op. Ze hadden teveel concurrentie van andere straatverkopers en last van onder andere de hitte, de kou, regen en diefstal. Daarnaast hebben de Green-Cart-verkopers ook geen enthousiaste organisatie achter zich, die de Greenmarket-verkopers wel hebben. Gelukkig is er nog wel menig frituurwagen te vinden op iedere hoek van de straat waar tegenwoordig heel veel gevarieerde snacks te verkrijgen zijn.