In Nederland kennen ze de naam “kapsalon” als frietschotel met friet, shoarma, sla, kaas, knoflooksaus & sambal. Alles bij elkaar in een aluminium bakje. Het lijkt een rare combinatie, maar dit gerecht werd in 2003 ineens heel beroemd in Nederland. Ineens was dit gerecht bij menig mobiel frituur verkrijgbaar en immens populair.
Ook in Amerika en België is een variant op de kapsalon verkrijgbaar. In België is er de mitraillette die bij menig frituurwagen verkrijgbaar is. Dit is een half stokbrood, friet, vlees van de snackbar en saus. De Belgische kapsalon wordt dus op een stokbroodje gegeten en soms nog gecombineerd met salade en kaas. Ook in Frankrijk is dit gerecht bekend onder de naam Americain. In Amerika gaan ze nog een stapje verder. Daar wordt in veel Mexicaanse eettentjes Carne Asade geserveerd. Dit wordt bovenop een portie friet geserveerd. Carne Asada is gegrilde plakjes rundvlees en voor de carne asade fries wordt daar nog guacamole, zure room en kaas aan toegevoegd. Een portie Carne asada fries bevat maar liefst 2000 calorieën. Liever iets minder calorieën? Haal dan een versgebakken portie friet in onze mobiel frituur.