Experimenteren met friet zoals u deze bij de frituurwagen eet, is momenteel helemaal hot. Zo ook in de Nederlandse plaats Hoogeveen. Daar staat bij cafetaria De Wielewaal al ruim 10 jaar het frietje Jaba Daba Doo op de menukaart. Eigenaar Emil Knol heeft Indische roots en dat bood de inspiratie voor deze frietvariant. Vroeger at de ondernemer thuis vaak gerechten met sambal erdoor. In het frietje Jaba Daba Doo heeft hij daarom sambal met friet gecombineerd.
Dat dit een groot succes is blijkt wel uit het gegeven dat de frietvariant al meer dan 10 jaar op de menukaart staat. Knol bereidt de friet op dezelfde manier als bij de mobiel frituur gebeurt. Vervolgens bakt hij de friet echter nog even in een pan met daaraan sambal en ook suiker toegevoegd. De nasmaak is hierdoor ietwat zoetig. De klanten van cafetaria De Wielewaal kunnen zelf aangeven hoeveel sambal ze toegevoegd willen hebben. Daarna wordt het frietje veelal gegeten met traditionele sauzen als mayonaise, ketchup of curry.