Kabeljauw op zijn Vlaams is een ware klassieker uit het westen van Vlaanderen. Dit gerecht kan zonder moeite en zeer snel bereid worden. Ook een zeer goede uitkomst wanneer je gasten krijgt die onverwacht mee zullen eten. Voor dit gerecht heb je kabeljauw, uien, peterselie, mosterd, paneermeel, boter, citroen, droge witte wijn, room, zwarte peper en zeezout nodig.
De bereiding is simpel en snel. De citroen moet geschild worden en in schijfjes gesneden worden. De mosterd, paneermeel, peterselie en de boter moeten goed door elkaar geroerd worden. Daarna moet de kabeljauw gekruid worden met peper en zout en daarover moet wat van het hiervoor omschreven mengsel gesmeerd worden. Wanneer de uien wat aangebraden zijn moeten deze in een ovenschaal gelegd worden. Hier bovenop leg je de kabeljauw en deze moet bedekt worden met wat citroenschijfjes. Hierna moet de wijn in de ovenschaal gegoten worden en aan de kook gebracht worden. Hierna moet het geheel op 200 graden ongeveer 20 minuten gebakken worden in de oven en daarna onder de grill bruin gegaard worden. Dit gerecht kan heel goed gecombineerd worden met een portie friet van onze frituurwagen.