De Nederlander Nick van Waaijenburg heeft eerder dit jaar een opmerkelijke snack bedacht. Hoewel opmerkelijk? Van Waaijenburg is eigenaar van Eethuis Reintje in het Noord-Brabantse Mierlo. En Mierlo staat ook wel bekend als kersendorp. Daarmee is de inspiratie voor zijn nieuwste snack meteen verklaard: de kersenkroket. Hoewel de naam dit misschien doet vermoeden, is deze snack niet te vergelijken met de kroketten bij de frituurwagen. Het is namelijk een zoete kroket.
In plaats van een vulling met ragout bij de mobiel frituur, is deze kroket gevuld met kersen en Zwitserse room. Daarnaast worden ook een beetje kaneel en amandelmeel toegevoegd. Over de andere ingrediƫnten wil Van Waaijenburg logischerwijs niets prijsgeven. Hij verwacht dat de kersenkroket een groot succes zal worden maar niet als snack bij een portie frites. Wel als dessert of als tussendoortje gecombineerd met een bolletje ijs. Overigens staat zijn volgende creatie al op de planning: een Limoncello kroket.