Naast diverse gerechten uit een frituurwagen kun je in New York ook terecht voor heerlijk Key lime pie. De key lime is een limoensoort die genoemd is naar de Key Islands in Florida, waar deze vrucht gekweekt werd tot een orkaan de meeste plantages verwoestte. Vandaag de dag komen de meeste key limes uit Mexico. Ze zijn kleiner, ronder, zuurder en bitterder dan de grotere Perzische limoen.
Wat veel mensen niet weten is dat ze op hun best zijn op het moment dat ze nog onrijp en groen zijn. Steve’s authentic key lime pie is één van de favorieten onder de New Yorkers. Steve Tarpin komt uit Florida en bakt zijn limoentaarten in een oud pakhuis in Red Hook. Hij levert aan de beste hotels en restaurants in New York, dus ze zijn op meerdere plaatsen verkrijgbaar. Aan de bakkerij is een winkeltje verbonden dat open is voor het publiek.
Wanneer je in Amerika een Key lime pie bestelt let dan op in een restaurant of een commerciële bakkerij. Hier wordt namelijk vaak geconcentreerd limoensap gebruikt en dit zorgt er voor dat de kwaliteit behoorlijk verlaagd wordt.