Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Kreeft uit gourmet food truck

6 augustus 2015

Kreeft staat bekend als een dure lekkernij, maar tot de jaren 1870 was kreeft goedkoop eten in New York. Echter zorgde de toenemende vervuiling van het water ervoor dat het een dure delicatesse werd. Rond 1890 werd kreeft pas geassocieerd met rijkdom en amusement en werd gegeten in enorme restaurants die vooral geconcentreerd waren rond wat nu Times Square heet.

Heerlijke kreeft uit een gourmet food truck
Echter is met de komst van de gourmet food trucks naast de standaard frituurwagen, kreeft opnieuw street food geworden. De kreeft die in New York wordt verkocht, wordt in de meeste gevallen gevangen in de koele wateren voor de Atlantische kust van Noord-Amerika. Deze kreeft staat op het menu vaak vermeld als Maine Lobster, vernoemd naar de staat die de belangrijkste leverancier is. Deze kreeft, maar ook de Spiny rock lobster uit Florida en Zuid-Californië is prima te combineren met vers gebakken friet.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens