Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Kroketten over de wereld – deel 2

17 februari 2022

Zoals je twee weken geleden hebt kunnen lezen, eten mensen over de hele wereld verschillende soorten kroketten. Deze keer lees je deel 2: Zuid-Europese landen.

Frankrijk: De Franse kroketten lijken misschien nog het meeste op de kroketten die je bij ons in de fritwagen kunt eten, vanwege de romige binnenkant. De vulling is echter heel anders, ze gebruiken uiteenlopende vleessoorten en kruiden. Het is dan ook geen snack voor in een frituurwagen, maar eerder een culinair hoogstandje.

Spanje: In Spanje eet je de heerlijkste kroketjes bij de tapas. De bekendste zijn de croquetas de jamon: gevuld met serranoham en ragout. Ook kaaskroketjes en garnalenkroketjes worden door Spanjaarden gegeten voor tapas.

Italië: De meest typische Italiaanse kroket is gevuld met risotto, iedere streek kent zijn eigen variant. In Sicilië wordt de risotto bijvoorbeeld aangevuld met gehakt en tomaat.

Lees ook Kroketten over de wereld – deel 1

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens