Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Luikse salade

30 mei 2016

Een heerlijk typisch Belgisch gerecht is de Luikse salade. Het recept van deze salade is in iedere familie verschillend en iedereen beweert het authentieke recept te hebben. Het blijkt zelfs zo te zijn dat ze aan de linker- en rechteroever van de Maas andere varianten hebben.

De basis van de salade bestaat uit sperzieboontjes, aardappelen en azijn, al zijn er ook varianten met uitjes en krulsla. De boontjes moeten beetgaar gekookt worden en moeten hun groene kleur behouden, de aardappelen worden in hun schil gekookt. Daarna worden de spekjes en sjalotjes gebakken, welke geblust worden met azijn. Daarna nog de aardappelen en boontjes opwarmen en toevoegen. Meestal wordt er daarna ook nog een extra stukje spek en wat worst toegevoegd, waarna de salade compleet is. De salade kan ook als bijgerecht gegeten worden bij een heerlijk portie friet uit onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens