Onlangs werd in Zeist, Nederland, een opmerkelijk nieuwe snack geïntroduceerd; de Macaroni Baloni. Daniël Bergman, eigenaar van cafetaria Daan’s Corner, heeft de snack bedacht. Hij heeft hoge verwachtingen van “de concurrent van de kroket” zoals u die bij de frituurwagen bestelt. De receptuur voor de Macaroni Baloni bedacht voormalig chef-kok Bergman in zijn eigen keuken. Als basis gebruikt hij de macaroni van Honig die in 7 minuten gekookt moet worden.
Vervolgens zet hij verse prei, paprika, bloemkool, een uitje en wortel aan. Hier voegt hij specerijen als worcestersaus, chilipoeder, Maggie en knoflook aan toe. Los daarvan maakt Bergman een kaassaus voor de Macaroni Baloni. Deze bestaat uit vier kaassoorten, te weten roomkaas, cheddarkaas, kruidenkaas en mozzarella. Hij bindt deze daarna met gelatine. Zodra alles is afgekoeld maakt hij er ballen van en haalt deze door de paneermeel. Het resultaat is een overheerlijke snack die binnenkort wellicht ook bij de mobiel frituur verkrijgbaar zal zijn.