Wanneer je naar Brazilië op vakantie gaat dan zul je vaak de benaming Mandioca Frita tegenkomen. Dit gerecht is vrijwel overal verkrijgbaar en zul je ook veel zien bij menig mobiel frituur. Dit gerecht lijkt op frieten en in feite is dit ook zo, al zijn deze gemaakt van Cassave. Op zich niet zo gek dat je in Brazilië veel gebakken Cassave tegenkomt, want Cassave komt oorspronkelijk ook uit Brazilië.
Naast frieten van Cassave is Cassave ook terug te vinden in veel andere gerechten in Brazilië en andere Zuid-Amerikaanse landen. De plant kan goed groeien op arme gronden en is goed bestand tegen droogte. De eetbare wortelknol wordt al een hele lange tijd in Brazilië verbouwd, zoals te zien is aan archeologische vondsten. De plant bevat veel zetmeel, net als onze aardappel, maar bevat ook de giftige stof waterstofcyanide. Het eten van rauwe, bittere cassave is daarom erg gevaarlijk en is het is dus belangrijk de cassave altijd te behandelen voor consumptie. Gebakken cassave is veilig om te eten, dus wanneer je op vakantie bent in Brazilië kun je heerlijk genieten van deze frieten.