Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

De moderne lunch

28 mei 2015

Lunch is een vrij nieuw begrip en die term is in New York geboren. Zowel in Amerika als in Europa was het middagmaal de belangrijkste maaltijd van de dag en dit is heel lang zo geweest. Het heette “dinner” en “lunch” stond voor een hapje tussendoor dat zowel overdag als ’s avonds kon worden gegeten.

Heerlijke lunch

In de 19e eeuw begon het patroon van maaltijden te veranderen. Dit kwam door de druk van de industrialisatie. In New York was deze verandering het grootst van allemaal. De grootste stad van Amerika was het bruisende centrum van handel, industrie en financiën. Bedienden en arbeiders kregen een opgelegde tijd om hun middaghap te kunnen nuttigen en dit was vaak minder dan een half uur. De frituurwagen die langzamerhand overal te vinden was, was dan ook een grote uitkomst voor een snelle lunch. Hierdoor werd lunch de benaming voor wat mensen aten tussen twaalf en twee uur.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens