Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Nierbroodje

11 oktober 2019

Zouden sommige mensen een nierbroodje zien op de menukaart bij een mobiel frituur, dan is dat de reden om vooral iets anders te kiezen. Bij de Zwolse Snackcorner Norp in Nederland wordt hier echter heel anders over gedacht. Daar is het nierbroodje een echte klassieker die al in 1951 op de menukaart werd gezet door opa Anton. Kleinzoon Ton Norp houdt de traditie van zijn opa in ere en dus blijft het nierbroodje op de menukaart staan van Snackcorner Norp.

Niet bij de frituurwagen maar bij niemand minder dan Jonnie Boer – bekend als de eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije – staat het nierbroodje bekend als een ambachtelijke smaaksensatie. Vooral het oudere publiek geniet er volop van. Het nierbroodje van Snackcorner Norp ondergaat een bewerkelijk proces maar dat hindert Ton Norp niet. Hij maakt er circa 300 tot 350 stuks per keer. Juist omdat het zo arbeidsintensief is. De kostprijs is € 0,30 en Norp verkoopt de nierbroodjes voor € 2.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens