Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Nierbroodje

11 oktober 2019

Zouden sommige mensen een nierbroodje zien op de menukaart bij een mobiel frituur, dan is dat de reden om vooral iets anders te kiezen. Bij de Zwolse Snackcorner Norp in Nederland wordt hier echter heel anders over gedacht. Daar is het nierbroodje een echte klassieker die al in 1951 op de menukaart werd gezet door opa Anton. Kleinzoon Ton Norp houdt de traditie van zijn opa in ere en dus blijft het nierbroodje op de menukaart staan van Snackcorner Norp.

Niet bij de frituurwagen maar bij niemand minder dan Jonnie Boer – bekend als de eigenaar van driesterrenrestaurant De Librije – staat het nierbroodje bekend als een ambachtelijke smaaksensatie. Vooral het oudere publiek geniet er volop van. Het nierbroodje van Snackcorner Norp ondergaat een bewerkelijk proces maar dat hindert Ton Norp niet. Hij maakt er circa 300 tot 350 stuks per keer. Juist omdat het zo arbeidsintensief is. De kostprijs is € 0,30 en Norp verkoopt de nierbroodjes voor € 2.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens