Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Origineel ‘kool slaa’ nu ‘koolsla’

18 juni 2015

Het gerecht “kool slaa” is een culinaire erfenis van de Nederlandse koloniale tijd in New York. Tegenwoordig wordt het daar Cole Slaw genoemd en is een klassieke garnering die bij belegde broodjes, hamburgers en friet gegeten wordt. Ook in de barbecuerestaurants en -kraampjes en menig frituurwagen is er altijd koolsla te krijgen.

Kool slaa noemen we nu koolsla

De originele koolsla werd gemengd met olie en azijn of boter en azijn, maar de versie van koolsla gemengd met mayonaise werd in de 19e eeuw door Duitse immigranten geïntroduceerd. Ondertussen zijn er al veel verschillende variaties en wordt de koolsla onder andere gemengd met wortelen, groene pepers en selderij. Soms wordt er ook knoflook, ansjovis en gebakken spek toegevoegd.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens