Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Pain à la Grecque

27 november 2016

Bij typisch Belgisch eten denkt bijna iedereen aan friet van een mobiel frituur, maar er zijn natuurlijk nog veel meer typische Belgische recepten. Een recept dat, ondanks zijn naam doet vermoeden, ook uit België komt, is pain à la Grecque. Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Brussel. Het recept is ontstaan in een abdij, alwaar men zich bezighield met het welzijn van de burgers.

Het brood werd door de broeders verdeeld onder de armen die in de hoofdstad woonden. Het brood werd het brood van de Gracht genoemd oftewel van de Grecht, in Brussels dialect. Hier komt de naam vandaan die het brood vandaag heeft. Tegenwoordig heeft het brood de vorm van een lang gebakken koekje en is bestrooid met suiker. Bij de beste bakkers is deze lekkernij nog steeds te vinden.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens