Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Paling in ’t groen

24 mei 2016

Paling in ’t groen is een typisch Vlaams gerecht afkomstig uit de Scheldestreek. Dit gerecht bestaat uit een zoetwaterpaling in een groene saus. Traditioneel wordt dit gerecht vooral thuis klaargemaakt, maar is tegenwoordig ook veel te bestellen in restaurants en in ongekookte versie verkrijgbaar bij vishandelaren.

Om het gerecht te bereiden moet de paling ontdaan worden van huid, kop en ingewanden. Daarna dient deze in stukken van circa 4 cm lang gesneden te worden en dit moet gestoofd worden in een mengsel van fijngehakte verse groene kruiden, zoals salie, gembermunt, citroenmelisse, tijm, peterselie, pimpernel, waterkers, basilicum en bieslook. Met wat fijngesnipperde sjalotjes, zetmeel, wat boter en een klein beetje zoutje, is het gerecht zo goed als compleet. Zodra het palingvlees los kan van de graat dan is de bereiding klaar. Uiteraard kan er ook gevarieerd worden met diverse andere ingrediƫnten. Het gerecht wordt veelal warm gegeten en kan goed gecombineerd worden met verse frieten uit onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens