Paling in ’t groen is een typisch Vlaams gerecht afkomstig uit de Scheldestreek. Dit gerecht bestaat uit een zoetwaterpaling in een groene saus. Traditioneel wordt dit gerecht vooral thuis klaargemaakt, maar is tegenwoordig ook veel te bestellen in restaurants en in ongekookte versie verkrijgbaar bij vishandelaren.
Om het gerecht te bereiden moet de paling ontdaan worden van huid, kop en ingewanden. Daarna dient deze in stukken van circa 4 cm lang gesneden te worden en dit moet gestoofd worden in een mengsel van fijngehakte verse groene kruiden, zoals salie, gembermunt, citroenmelisse, tijm, peterselie, pimpernel, waterkers, basilicum en bieslook. Met wat fijngesnipperde sjalotjes, zetmeel, wat boter en een klein beetje zoutje, is het gerecht zo goed als compleet. Zodra het palingvlees los kan van de graat dan is de bereiding klaar. Uiteraard kan er ook gevarieerd worden met diverse andere ingrediënten. Het gerecht wordt veelal warm gegeten en kan goed gecombineerd worden met verse frieten uit onze frituurwagen.