Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Papadum

9 augustus 2019

Papadum, papad, appadum. Nee, dit is geen toverspreuk, maar het zijn wel de diverse benamingen die een typisch Indiase snack heeft in de verschillende delen van dit land. Daar kunnen bovendien nog happala, appalam en pappadam aan worden toegevoegd. Dit is niet zo vreemd als u zich bedenkt dat deze snack zeer populair is bij de frituurwagen in India. Naast snack wordt het ook als bijgerecht bij maaltijden en als aperitiefhapje gegeten. Het is een krokante en dunne bereiding.

Deze snack kan worden belegd met verschillende soorten dipsauzen, kruiden, gesnipperde uien of chutney. U zult ze in Belgiƫ of Nederland niet zo snel bij een mobiel frituur tegenkomen, maar dat is in India wel anders. Er bestaan daar verschillende bereidingsmethodes van de papadum. Zo worden in sommige delen van het land rauwe papadums geserveerd. Dit wil zeggen dat ze nog niet geroosterd zijn maar wel gedroogd, waarbij ze worden toegevoegd aan Indiase curry bijvoorbeeld.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Wat bestellen Vlamingen in de fritwagen?

Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriete snack, maar is jouw favoriete snack ook dezelfde snack als die van je landgenoten? Het Nieuwsblad heeft ooit onderzoek gedaan … Lees verder...

Een frietje zuurvlees uit de 3D-printer?

Het lijkt onmogelijk, maar is toch echt waar. Iemand uit Nederland - genaamd Vera Stouten - heeft het frietje zuurvlees nagemaakt in de 3D-printer. Het frietje is gewoon … Lees verder...

De gezondste vs. de ongezondste snack

Als jij naar de frietwagen gaat, haal je waarschijnlijk altijd je favoriete snack. Voor je gevoel zijn de snacks in de fritwagen sowieso allemaal ongezond en maakt het … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens