Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Patatnik

2 juli 2017

In Bulgarije worden aardappelen “kartof” genoemd, maar in het Rodopegebergte noemen ze een aardappel “patata”. In dit gebied is het gerecht Patatnik ontstaan en wordt hier nog steeds veel gegeten en verkocht in een mobiel frituur. Een Patatnik is een pannenkoek gemaakt van aardappelen, uien en munt. Het gerecht is niet moeilijk om te eten en is heerlijk als bijgerecht.

Alle ingrediënten worden gemengd en langzaam gebakken op een laag vuur. Niet iedereen gebruikt dezelfde ingrediënten, want soms worden ook nog feta, vlees of eieren toegevoegd voor een extra smaakbeleving. Daarnaast komt het ook voor dat er kruiden worden gebruikt, zoals paprikapoeder, om de smaak te versterken. De pannenkoek wordt gevuld met een lekkere vulling gemaakt met kaas, vlees en groenten en nogmaals gebakken in de pan. In de vulling kun je in principe alle ingrediënten stoppen die je nog in huis hebt. Het is geheel aan te passen naar je eigen smaak en zeker de moeite waard om een keer te proberen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens