Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Pique macho

26 mei 2017

In Nederland is Kapsalon een populair frietgerecht dat veel gegeten wordt na het uitgaan of als snelle hap. In Bolivia hebben ze hun eigen kapsalon, genaamd pique macho. Dit gerecht bestaat uit een laag friet, met daarop chorizo, worst, kip en orgaanvlees. Het vlees wordt op smaak gebracht met biersaus, pepers, ui en knoflook. Helemaal bovenop komt tomaat, hardgekookt ei en mayonaise.

Het recept staat niet vast, dus er zijn vele varianten, maar er zit altijd friet in met diverse andere ingrediƫnten. Oorspronkelijk komt het recept uit Cochabamba, maar in Bolivia is het overal verkrijgbaar. Ook mensen thuis maken het gerecht vaak en het is er in menig mobiel frituur verkrijgbaar.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens