Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Pique macho

26 mei 2017

In Nederland is Kapsalon een populair frietgerecht dat veel gegeten wordt na het uitgaan of als snelle hap. In Bolivia hebben ze hun eigen kapsalon, genaamd pique macho. Dit gerecht bestaat uit een laag friet, met daarop chorizo, worst, kip en orgaanvlees. Het vlees wordt op smaak gebracht met biersaus, pepers, ui en knoflook. Helemaal bovenop komt tomaat, hardgekookt ei en mayonaise.

Het recept staat niet vast, dus er zijn vele varianten, maar er zit altijd friet in met diverse andere ingrediƫnten. Oorspronkelijk komt het recept uit Cochabamba, maar in Bolivia is het overal verkrijgbaar. Ook mensen thuis maken het gerecht vaak en het is er in menig mobiel frituur verkrijgbaar.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens