Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Pique macho

26 mei 2017

In Nederland is Kapsalon een populair frietgerecht dat veel gegeten wordt na het uitgaan of als snelle hap. In Bolivia hebben ze hun eigen kapsalon, genaamd pique macho. Dit gerecht bestaat uit een laag friet, met daarop chorizo, worst, kip en orgaanvlees. Het vlees wordt op smaak gebracht met biersaus, pepers, ui en knoflook. Helemaal bovenop komt tomaat, hardgekookt ei en mayonaise.

Het recept staat niet vast, dus er zijn vele varianten, maar er zit altijd friet in met diverse andere ingrediënten. Oorspronkelijk komt het recept uit Cochabamba, maar in Bolivia is het overal verkrijgbaar. Ook mensen thuis maken het gerecht vaak en het is er in menig mobiel frituur verkrijgbaar.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Nostalgie: je favoriete snacks van de middelbare school

Kreeg jij ook elke week een klein bedrag van je ouders waarmee je eens iets lekkers kon kopen in de kantine op school of bij de frituurwagen om de hoek? Na een tijdje was … Lees verder...

Mayonaise over de wereld

Wij Belgen en Nederlanders kennen mayonaise als de heerlijke witte dikke saus die je onder andere bij je friet krijgt in de fritwagen. Maar in de rest van de wereld is … Lees verder...

Wat zit er in een kaassoufflé?

Iedereen die van kaas houdt, heeft waarschijnlijk wel eens een kaassoufflé besteld bij de plaatselijke mobiel frituur. De heerlijke kaas die eruit stroomt, wie houdt er … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens