Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Pique macho

26 mei 2017

In Nederland is Kapsalon een populair frietgerecht dat veel gegeten wordt na het uitgaan of als snelle hap. In Bolivia hebben ze hun eigen kapsalon, genaamd pique macho. Dit gerecht bestaat uit een laag friet, met daarop chorizo, worst, kip en orgaanvlees. Het vlees wordt op smaak gebracht met biersaus, pepers, ui en knoflook. Helemaal bovenop komt tomaat, hardgekookt ei en mayonaise.

Het recept staat niet vast, dus er zijn vele varianten, maar er zit altijd friet in met diverse andere ingrediƫnten. Oorspronkelijk komt het recept uit Cochabamba, maar in Bolivia is het overal verkrijgbaar. Ook mensen thuis maken het gerecht vaak en het is er in menig mobiel frituur verkrijgbaar.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Gefrituurde aubergine met honing

Snacken met groente? Dat klinkt misschien niet als je eerste keuze, maar dat kan zeker heel lekker zijn. Je proeft zelfs vrij weinig meer van de groente als je het dun … Lees verder...

Voor welke vegetarische burger kies jij?

Het aanbod vegetarisch voedsel is enorm, en dat merk je ook in de frituurwagen. Steeds meer mensen eten vegetarisch en daarom wordt het aanbod steeds groter. Tegenwoordig … Lees verder...

Frikandel, curryworst of lege hamburger: voor eens en altijd duidelijkheid

Waar in Nederland de eeuwige patat of friet discussie speelt, hebben wij in BelgiĆ« zo onze eigen discussie over een snack in de fritwagen. Want bestel je in de frietwagen … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens