Naast de standaard hamburger, die in Amerika bij menig mobiel frituur verkrijgbaar is, kennen ze in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika ook andere fastfoodgerechten die erg populair zijn. Zo zijn in Canada de Pulled Pork en Poutine hele populaire gerechten. Deze worden vaak als streetfood in menig frituurwagen verkocht. De pulled pork is een broodje met varkensvlees dat langdurig gestoofd en gegaard is. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse kruiden en barbecuesaus. Het vlees wordt daarna met een vork uiteen getrokken en op een broodje geserveerd. Poutine bestaat uit frietjes die bedekt worden met onrijpe kaas en daarna overgoten met jus.
In Mexico en Suriname kennen ze weer hele andere heerlijke fastfoodgerechten. In Mexico kom je bij de kraampjes op straat vaak Carne Adasa tegen. Dit gerecht wordt gemaakt van rundvlees en eenvoudig gekruid met zout, zwarte peper en knoflookpoeder. Daarna wordt het vlees gegrild en op een tortilla geserveerd, tezamen met groenten, salsa, zure room en kaas. In Suriname kom je op veel plaatsen Fladder tegen. Fladder is een Creools gerecht dat gemaakt wordt van gekookte runder-pens die kruidig op smaak is gemaakt door Madamme Jeanette pepers. Het vlees wordt in dunne reepjes gesneden en samen met warme worsten vanuit een mobiel frituur op straat verkocht.