Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Potjesvlees

6 september 2016

In de streek rond Veurne en het heuvelland in de Westhoek van Frans-Vlaanderen is de Belgische lekkernij potjesvlees ontstaan. Dit gerecht bestaat uit 70% kippenvlees, 15% kalfsvlees en 15% konijnenvlees. Voor het gerecht wordt alleen mager vlees gebruikt. Het vlees wordt gegaard en op smaak gebracht. Dit wordt gedaan door het toevoegen van een heerlijke gelei gemaakt van witte wijn of bier, aangevuld met citroen, azijn en bouillon. Hierna wordt het vlees in een kom gegoten om op te stijven. Door de gelei gebeurt dit automatisch.

In Belgiƫ is dit gerecht een erkend streekproduct en wordt nog steeds door veel mensen gegeten. Tegenwoordig bestaat ook potjesvlees van alleen kippenvlees. Dit wordt hennepot genoemd. Het gerecht is zelfs bekend in Calais en ook hier wordt het veel gegeten. Het gerecht is goed te combineren met een portie verse friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens