Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Potjesvlees

6 september 2016

In de streek rond Veurne en het heuvelland in de Westhoek van Frans-Vlaanderen is de Belgische lekkernij potjesvlees ontstaan. Dit gerecht bestaat uit 70% kippenvlees, 15% kalfsvlees en 15% konijnenvlees. Voor het gerecht wordt alleen mager vlees gebruikt. Het vlees wordt gegaard en op smaak gebracht. Dit wordt gedaan door het toevoegen van een heerlijke gelei gemaakt van witte wijn of bier, aangevuld met citroen, azijn en bouillon. Hierna wordt het vlees in een kom gegoten om op te stijven. Door de gelei gebeurt dit automatisch.

In België is dit gerecht een erkend streekproduct en wordt nog steeds door veel mensen gegeten. Tegenwoordig bestaat ook potjesvlees van alleen kippenvlees. Dit wordt hennepot genoemd. Het gerecht is zelfs bekend in Calais en ook hier wordt het veel gegeten. Het gerecht is goed te combineren met een portie verse friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Welke soort kaas op je cheeseburger?

De frituursnacks die je tegenwoordig bij de mobiel frituur kunt krijgen, worden steeds origineler en culinairder. De normale cheeseburger met cheddarkaas is dan ook zeker … Lees verder...

Snacken in Zuid-Amerika – deel 2

In het vorige artikel bespraken we de lekkerste gefrituurde snacks uit Zuid-Amerika. Maar in dit continent worden ook veel niet gefrituurde snacks gegeten. In Vlaanderen … Lees verder...

Snacken in Zuid-Amerika – deel 1

Wij in Vlaanderen zijn dol op onze snacks uit de frituurwagen. Maar hoe snacken ze in andere landen of werelddelen eigenlijk? Daar hebben ze vaak geen mobiel frituur, … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens