Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Potjesvlees

6 september 2016

In de streek rond Veurne en het heuvelland in de Westhoek van Frans-Vlaanderen is de Belgische lekkernij potjesvlees ontstaan. Dit gerecht bestaat uit 70% kippenvlees, 15% kalfsvlees en 15% konijnenvlees. Voor het gerecht wordt alleen mager vlees gebruikt. Het vlees wordt gegaard en op smaak gebracht. Dit wordt gedaan door het toevoegen van een heerlijke gelei gemaakt van witte wijn of bier, aangevuld met citroen, azijn en bouillon. Hierna wordt het vlees in een kom gegoten om op te stijven. Door de gelei gebeurt dit automatisch.

In Belgiƫ is dit gerecht een erkend streekproduct en wordt nog steeds door veel mensen gegeten. Tegenwoordig bestaat ook potjesvlees van alleen kippenvlees. Dit wordt hennepot genoemd. Het gerecht is zelfs bekend in Calais en ook hier wordt het veel gegeten. Het gerecht is goed te combineren met een portie verse friet van onze frituurwagen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens