Het verhaal achter de snack Roy’s Krokantje is ontroerend en indrukwekkend tegelijk. Roy Holzapfel was van kinds af aan al dol op frikandellen. Reden waarom hij allerlei variaties wilde uitproberen zoals frikandellenpannenkoeken, frikandellentosti’s en frikandellenvlaaien. Vorig jaar toen Roy op een leeftijd van nog maar 17 jaar op zijn sterfbed lag, bedacht hij een nieuwe variatie. Een variatie die nog nergens in een fritwagen of elders verkrijgbaar was: een krokante frikandel met nacho’s en paneermeel.
Sinds 9 mei jl., de dag waarop Roy 18 jaar zou zijn geworden, wordt zijn nieuwe snack verkocht vanuit een snackbar in het Drentse Nieuw-Amsterdam. Een emotioneel moment voor zijn moeder die hoopt dat de snack een blijvertje zal zijn en misschien ook wel vanuit de frietwagen verkocht zal gaan worden. De opbrengsten van Roy’s Krokantjes gaan namelijk naar het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Dit is de plek waar Roy tijdens zijn laatste dagen verbleef en verzorgd werd.