De hamburger wordt traditioneel van rundvlees gemaakt en is verkrijgbaar bij menig mobiel frituur. Echter, in sommige landen wordt ook vlees van andere dieren gebruikt of zijn de burgers vegetarisch. In Canada is het gebruikelijk om een hamburger van eland (moose) vlees te serveren. Het vlees wordt fijngemaakt en gekruid met knoflook en andere kruiden voor de smaak. De burger wordt samen met spinazie, gekarameliseerde uien, spek en cheddarkaas geserveerd. Ook de mooseburger wordt aangeboden in menig frituurwagen in Canada.
In Amerika gebruiken ze vaak kalkoenvlees in hun gerechten. Ze hebben dus ook een burger die gemaakt is van kalkoenvlees. Omdat de burger van kalkoen gemaakt is, is deze magerder dan de gewone burger. De kalkoenburger wordt vaak gecombineerd met pittige pepertjes en een saus van uien, knoflook en gehakte olijven. Uiteraard kunnen sla, tomaat, rode ui en groene chili niet ontbreken. In onze frietwagen kunt u uiteraard nog altijd terecht voor de traditionele burger van rundsvlees.