Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Smoutebollen

14 februari 2016

Smoutebollen is een ander woord voor oliebollen en zijn een traditioneel gefrituurd deeggerecht uit de lage landen. In Nederland worden deze bollen traditioneel gegeten op Oudejaarsavond, maar in Belgiƫ zijn ze standaard op elke kermis te vinden en bij menig frituurwagen in Antwerpen te verkrijgen. Smoutebollen worden gemaakt door met twee lepels een bol met beslag in een pan met hete olie te laten vallen. Deze bol wordt bruin gebakken en daarna gegeten met of zonder poedersuiker.

Smoutebol uit foodwagen Antwerpen

Het beslag wordt gemaakt van bloem, eieren, gist, een beetje zout en lauwe melk. In plaats van gist wordt ook vaak bier gebruikt. In Belgiƫ is de smoutebol meestal niet gevuld, terwijl in Nederland de bol vaak gevuld wordt met rozijnen, krenten en appel. Er bestaan meerdere verhalen over de oorsprong van deze lekkernij, maar het is niet bekend waar deze precies vandaan komt.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens