Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Smoutebollen

14 februari 2016

Smoutebollen is een ander woord voor oliebollen en zijn een traditioneel gefrituurd deeggerecht uit de lage landen. In Nederland worden deze bollen traditioneel gegeten op Oudejaarsavond, maar in Belgiƫ zijn ze standaard op elke kermis te vinden en bij menig frituurwagen in Antwerpen te verkrijgen. Smoutebollen worden gemaakt door met twee lepels een bol met beslag in een pan met hete olie te laten vallen. Deze bol wordt bruin gebakken en daarna gegeten met of zonder poedersuiker.

Smoutebol uit foodwagen Antwerpen

Het beslag wordt gemaakt van bloem, eieren, gist, een beetje zout en lauwe melk. In plaats van gist wordt ook vaak bier gebruikt. In Belgiƫ is de smoutebol meestal niet gevuld, terwijl in Nederland de bol vaak gevuld wordt met rozijnen, krenten en appel. Er bestaan meerdere verhalen over de oorsprong van deze lekkernij, maar het is niet bekend waar deze precies vandaan komt.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens