Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Speciale bereiding van de frikandel speciaal

10 september 2019

Smult u bij de mobiel frituur ook zo graag van een o zo lekkere frikandel speciaal? Dan vraagt u zich misschien wel af hoe deze bereid wordt. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de inkeping soms zo heerlijk krokant is? Dit geheim zit in het maken van de gleuf vóórdat de frikandel gefrituurd wordt. Daardoor krijgt de gehele frikandel een krokant laagje. Wel moet de frikandel bij deze bereiding ontdooid zijn en wordt hiervoor een speciale frikandellensnijder gebruikt.

Deze speciale frikandellensnijder kan eveneens gebruikt worden als u bij de frituurwagen de voorkeur geeft aan een frikandel speciaal zonder krokante bite. In dit geval hoeft de frikandel niet ontdooid te zijn voordat deze gefrituurd wordt. Een derde mogelijke bereiding van de frikandel speciaal is eentje zonder insnijding. De mayonaise, uitjes en curry worden dan over de frikandel heen gelegd. Maar of we dit nu een frikandel speciaal kunnen noemen?

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Waarom is een bitterbal niet bitter?

In een fritwagen in Nederland vind je vaak de heerlijke bitterballen. Bij een bitterbal denk je misschien aan een gefrituurde bal met een bittere smaak. Maar niets is … Lees verder...

Stoofvlees op je friet of naast je friet

Stoofvlees is een typisch Belgische snack die je in de mobiel frituur kunt eten. Maar ook in veel restaurants staat stoofvlees op het menu. Wanneer je een portie … Lees verder...

Telt kibbeling als frituursnack?

Veel mensen vinden het heerlijk: een lekkere portie kibbeling met een frietje erbij. Maar toch wordt kibbeling over het algemeen niet als frituursnack gerekend, zoals een … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens