Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Speciale bereiding van de frikandel speciaal

10 september 2019

Smult u bij de mobiel frituur ook zo graag van een o zo lekkere frikandel speciaal? Dan vraagt u zich misschien wel af hoe deze bereid wordt. Hoe komt het bijvoorbeeld dat de inkeping soms zo heerlijk krokant is? Dit geheim zit in het maken van de gleuf vóórdat de frikandel gefrituurd wordt. Daardoor krijgt de gehele frikandel een krokant laagje. Wel moet de frikandel bij deze bereiding ontdooid zijn en wordt hiervoor een speciale frikandellensnijder gebruikt.

Deze speciale frikandellensnijder kan eveneens gebruikt worden als u bij de frituurwagen de voorkeur geeft aan een frikandel speciaal zonder krokante bite. In dit geval hoeft de frikandel niet ontdooid te zijn voordat deze gefrituurd wordt. Een derde mogelijke bereiding van de frikandel speciaal is eentje zonder insnijding. De mayonaise, uitjes en curry worden dan over de frikandel heen gelegd. Maar of we dit nu een frikandel speciaal kunnen noemen?

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Nostalgie: je favoriete snacks van de middelbare school

Kreeg jij ook elke week een klein bedrag van je ouders waarmee je eens iets lekkers kon kopen in de kantine op school of bij de frituurwagen om de hoek? Na een tijdje was … Lees verder...

Mayonaise over de wereld

Wij Belgen en Nederlanders kennen mayonaise als de heerlijke witte dikke saus die je onder andere bij je friet krijgt in de fritwagen. Maar in de rest van de wereld is … Lees verder...

Wat zit er in een kaassoufflé?

Iedereen die van kaas houdt, heeft waarschijnlijk wel eens een kaassoufflé besteld bij de plaatselijke mobiel frituur. De heerlijke kaas die eruit stroomt, wie houdt er … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens