Bel: (+32) 0 483 242 333
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Steppegras

25 juli 2016

Jean Ceustermans heeft in 1968 voor het eerst steppegras aan het publiek geïntroduceerd. Hij werkte toen als chefkok in het Duitse hotel Quellental. De eerste klant die het gerecht mocht proeven was de bekende clown “popov” van het Russisch staatscircus. Het bleek een groot succes te zijn onder de gasten van het hotel en werd ontzettend populair in de omgeving van dit hotel.

Toen Ceustermans in 1970 terugging naar zijn geboortedorp besloot hij een eigen zaak te beginnen en het gerecht te verkopen. Het kreeg al vlug veel bekendheid en al snel moesten gasten tijdig reserveren, omdat het zo populair was. Mensen reden er zelfs meer dan 200 km voor. Het gerecht bestaat grotendeels uit een grote berg zeer dun gesneden frietjes. Onderaan de berg ligt dan een biefstuk. Het gerecht wordt afgemaakt met salade, heerlijke saus en een schijfje citroen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Empanadas: de lekkerste Zuid-Amerikaanse snack!

Misschien heb je het wel eens gegeten, het halve cirkeltje van deeg, gevuld met allerlei lekkere vullingen. Een empanada is misschien wel de allerlekkerste … Lees verder...

Frituursnacks eten als bijgerecht

Meestal zijn frituursnacks een bijgerecht die je bij je friet in de mobiel frituur bestelt. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Want waarom zou je geen berenhap bij … Lees verder...

Gekke snackcombinaties: de discodel

Voor veel Nederlanders en Belgen is het een van hun favoriete snack in de frietwagen: de frikandel of de viandel. Maar van deze snack is ook een variatie bedacht die de … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 483 242 333

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens