Bel: (+32) 0 484 024 474
E-mail: info@versefrieten.be
  • Frituurwagen
  • Mobiel Frituur
  • Heden & Verleden
  • Contact

Steppegras

25 juli 2016

Jean Ceustermans heeft in 1968 voor het eerst steppegras aan het publiek geïntroduceerd. Hij werkte toen als chefkok in het Duitse hotel Quellental. De eerste klant die het gerecht mocht proeven was de bekende clown “popov” van het Russisch staatscircus. Het bleek een groot succes te zijn onder de gasten van het hotel en werd ontzettend populair in de omgeving van dit hotel.

Toen Ceustermans in 1970 terugging naar zijn geboortedorp besloot hij een eigen zaak te beginnen en het gerecht te verkopen. Het kreeg al vlug veel bekendheid en al snel moesten gasten tijdig reserveren, omdat het zo populair was. Mensen reden er zelfs meer dan 200 km voor. Het gerecht bestaat grotendeels uit een grote berg zeer dun gesneden frietjes. Onderaan de berg ligt dan een biefstuk. Het gerecht wordt afgemaakt met salade, heerlijke saus en een schijfje citroen.

Categorie: Heden & Verleden

Delen

  • Facebook
  • Twitter

Zoeken

Heden & Verleden

Wat bestellen Vlamingen in de fritwagen?

Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriete snack, maar is jouw favoriete snack ook dezelfde snack als die van je landgenoten? Het Nieuwsblad heeft ooit onderzoek gedaan … Lees verder...

Een frietje zuurvlees uit de 3D-printer?

Het lijkt onmogelijk, maar is toch echt waar. Iemand uit Nederland - genaamd Vera Stouten - heeft het frietje zuurvlees nagemaakt in de 3D-printer. Het frietje is gewoon … Lees verder...

De gezondste vs. de ongezondste snack

Als jij naar de frietwagen gaat, haal je waarschijnlijk altijd je favoriete snack. Voor je gevoel zijn de snacks in de fritwagen sowieso allemaal ongezond en maakt het … Lees verder...

Tot snel

Tel: (+32) 0 484 024 474

E-mail: info@versefrieten.be

© Verse Frieten Frituurwagens